Herlig og hipt


For en innlevelse, for et trøkk og for en kapasitet vi var vitne til, da 9.klassingene ved
Sauherad ungdomskole fremførte musikalen Peace out.

Happy ending: Far bestikkes med en kopp te av typen Store Guru Dobbeltmadrass Urte-te og må si seg enig med åndelig leder Anita (fra v.) mor, Astrid, Jannike og bror Kjell at kollektiv er bedre enn sitt rykte.

Torunn Irene Rugaas
Elevene skrudde klokka 40 år tilbake, iførte seg tidsriktige kostymer og gav en fullsatt sal et herlig innblikk i hippienes verden. Vi stiftet bekjentskap med en borgerlig kjernefamilie, bestående av en svært så konservativ og pipepattende far (Per Arne Rugaas), en nikkedukke av en mor (Rebecca Sørum), den føyelige sønnen Kjell (Stephen Eliassen) og den opprørske dattera Turid (Nina Klever Bøye). Far og datter er et klassisk eksempel på hvor mye generasjonskløften kunne sprike. Mens far ublindt støtter amerikanernes fremgangsmetoder fra demonstrasjoner til bombing av Vietnam, tar Turid kraftig til motmæle ved å protestere mot det materialistiske samfunnet.

Kollektiv
Turid er i ferd med å bli et blomsterbarn og inspirert av sine nye venner i Skorgen kollektiv, Astrid (Johanne Møllerbråten) Jannike (Maylen Alice Venås) og Anita (Janni L. Kristoffersen) drar Turid på Musival til Oslo. Der møter vi en herlig gjeng med dansere og en strøm av dyktige vokalister. Enden på visa er at Turids stivbeinte foreldre omsider godtar datterens nye venner, deres meninger og holdninger til et demokratisk samfunn.

Herlig blanding
- Jeg sier det hvert år. Kan det bli bedre enn dette? Årets musikal er et levende bevis på at det er mulig. Dere var virkelig flinke, smilte rektor Anne Karin Fosstveit og delte ut velfortjente roser til de 64 elevene.
- Uten profesjonell hjelp hadde det imidlertid ikke vært mulig å lage musikal av dette kaliber hvert år. En stor takk til Kjersti Blom Kåsin, Ida Ytreland, Jon Solberg og Bjørn Edmund Fosstveit for deres uvurderlige innsats, sa rektor, før elevene fikk slippe ned fra scenen og motta gratulasjoner fra familie og venner. Kjære fjortiser. Musikk, raske sceneskift, kulisser, sminke, lyd, lys, dans, skuespill, sang, billetter, PR og kakesalg.  Dere innfridde så det holdt, alle sammen.

{phocagallery view=category|categoryid=41|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0}

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok