Mer enn dobling for Tønnestul


KOMMER TILBAKE:
-Fine løyper, fint vær og flotte omgivelser. Jeg blir gjerne med neste år, smilte dagens raskeste mann gjennom de 25 kilometerne, Svein Halvor Dahl (21) fra Skarphedin.

Med nærmere 200 deltakere i søndagens renn, er det tradisjonsrike Tønnestulrennet mer enn doblet siden fjoråret.

Tekst og foto: Britt Eriksen

Hele 150 aktive løpere og 50 trimmere hadde tatt turen til Helgen, for å delta i jubileumsrennet, da det 30. Tønnestulrennet ble avviklet i strålende vintervær, og med gnistrende kaldt føre fra morgenen av.

Økende interesse
Renngeneral og speaker for dagen, Kåre Langeland, sier det er utrolig mange år siden rennet hadde en slik oppslutning, og tror flytting av renndato har hatt mye å si.
 -Vi har lagt rennet hele tre uker tidligere i år, og dermed fått langt bedre forhold. Dessuten har vi hatt en fantastisk fin vinter i år. Jeg synes også å se en tendens til at interessen for skirenn er på vei oppover. Det viser ikke minst på karusellen i Helgen hver onsdag, sier en storfornøyd Tønnestul-veteran som selv gikk runden på lørdag.

Raskest
Raskest av alle gjennom den 25 kilometer lange løypa, ble Svein Halvor Dahl (21) fra Skarphedin, med tida 59 minutter og 30 sekunder, i sitt første Tønnestulrenn.
  -Jeg har vært i god form i det siste, og rista raskt av meg de andre, smiler bøheringen som var godt fornøyd med forholdene.
  -Fine løyper, fint vær og flotte omgivelser. Jeg blir gjerne med neste år, meldte han.

Sikret tredjeplassen
I tillegg til trimklasse og kombiklasse, ble det i år også arrangert Distanserenn på én mil, for deltakere mellom 13 og 16 år. Her sikret Jan Terje Haugen fra Ulefoss seg førsteplassen i klassen 15-16 år.
  -Siden jeg har slutta som aktiv skiløper og i stedet satsa på fotball, har jeg ikke gått noen renn før i år. Jeg bestemte meg for å delta først i går kveld, og har vel gått raskere før, men det var en fin tur og løypene var kjempefine hele veien, forteller ulefoss-gutten.
Steinar Dahlen fra Helgen IL var raskest av Helgen-løperne også i år med tida 1 time og 10 minutter.

Trykk her for resultater.

{phocagallery view=category|categoryid=42|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0}

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok