Et vått punktum

 

Søndag markerte bygdetunet avslutningen på årets sommersesong med aktivitetsdag. Værgudene var ute av lage, men sola skinte likevel inne i de mange små og litt større husa.

Karen Anne Grindem
Jorid Vale, vel kjent som en driftig og dyktig museumsbestyrer på Evju, er svært fornøyd med årets sesong som har gitt et variert og bredt tilbud til publikum.
- Det har først og fremst vært stor interesse for utstillingen vår som har hatt tittelen
” Tonehjulet” og har illustrert musikkhistorien fra den tida da fela og trekkspillet dominerte og fram til nyere tid med danseorkester og elektriske instrumenter, sier Jorid.

Tre konserter
-Den første konserten var en vårkonsert som skulle lade opp for sommeren, deretter fulgte en konsert som hadde som mål å gjenskape litt av Donky Boys musikk og stil. Under kartfestivalen drog Big Brother band til og da var det stappfullt her, forteller Jorid Vale.
Besøksgard

Evju Bygdetun er en levende gård med høner, geiter, sauer og hester og appellerer i stor grad til familier med barn.
- Første ferieuka etter skoleslutt hadde vi sommerskole på Evju for barn i nærmiljøet. Det ble svært populært og mange meldte seg på for å være med å oppleve livet på en gammeldags bondegård. Barna lagde tradisjonsmat og foret og stelte dyra en uke, sier Jorid.
Aktivitetsdag

Sesongen ble avsluttet med låvefest der Flaming Stars spilte og over 100 mennesker svingte seg i dansen på låven.
-I dag har vi hatt aktivitetsdag med liv i de små og store husa og med servering av tradisjonsmat. Publikum har møtt trofaste opp selv om været har vært dårlig, avslutter den kreative museumsbestyreren på Evju.