Skrev fotballhistorie

 

Med en glitrende bronseplass i årets Norway Cup-turnering har Skade-Ulefoss piker 13 skrevet seg inn i historiebøkene som de første fra vårt distrikt.

Britt Eriksen

Det var et resultat mange satts stor pris på, og da jentene ankom Lunde stasjon lørdag ettermiddag var det den reneste 17. mai stemningen som ventet på perrongen.

Ingen tap
Siden de to lokallagene fra Ulefoss og Lunde ble slått sammen i fjor høst, har de ikke tapt en eneste kamp. Dette til tross for at 13-åringene spiller på 14-års klassen i serien.
-Vi ønsket å bygge opp et sterkere lag i midt-Telemark for å unngå at jentene bare fikk spille sjuerfotball. Det har gitt resultater. Nå har vi en tropp på rundt 23 spillere, og har dermed godt håp om å beholde et fulltallig lag også utover høsten. I utgangspunket var interessen for fotball større i Lunde enn i Ulefoss, men nå har vi tro på at dette vil bre om seg, også til andre lag, sier trener Rune Myhren som ikke kan få fullskrytt den treningsvillige gjengen.
-Jentene har etablert et vannvittig bra samhold, ikke minst utenfor banen. Å være med på en slik opplevelse som vi har hatt nå bare styrker dette samholdet. Det viste de til fulle med en eksemplarisk oppførsel under hele oppholdet, forteller en stolt trener.

Imponerte
Og det var mange på Ekebergsletta som la merke til den engasjerte jentetroppen fra Nome. De imponerte både motspillere, publikum og ikke minst tidligere fotballpresident Per Ravn Omdahl.
-Han mente det var en kjempeprestasjon av laget som kom fra en liten kommune å prestere så bra i turneringen, forteller Myhren.
-Oppslutningen fra publikum, både svensker og dansker, gav ekstra ”spirit” til jentene som gav alt, til tross for at vi nok hadde turneringens lengste reisevei. Vi bodde på Kampen skole og måtte ta både T-bane, buss og beina fatt for å komme på banen, smiler han.

Vannmann Sam
Myhren gir lagleder Ragnhild Streitlien en solid porsjon av æren for de gode resultatene.
-Hun er helt fantastisk og sørger for at alt er på stell til enhver tid. God organisering betyr enormt mye for både lag og trenere. Mange kan misunne oss en lagleder som Ragnhild, sier han.
-Ikke minst skal foreldre og andre som har stilt opp, ha skryt. Spesielt ikke å forglemme Gjermund Leikvoll som sponset to måltider til hele troppen samt vannflasker til hele laget. Derav fikk han tilnavnet ”Vannmann Sam”… Ikke nok med det, men han kjørte hjem til Flåbygd for å plante julestjerner om kvelden og tilbake igjen klokka fire om morgenen for å serve laget videre. Vi kan ikke få takket nok for en slik støtte, sier en imponert trener.

Nær finaleplass
Til sammen spilte Skade USF-laget sju kamper i løpet av turneringen, og dermed hadde de én kamp mer i beina enn laget de til slutt tapte 0-1 for, amerikanske Santa Barbara.
-Faktisk kunne også dette resultatet vært annerledes ettersom dommeren først etter kampen innrømmet at han i kampens hete hadde unnlatt å dømme en ”hands” på vinnerlaget. Vi er likevel kjempefornøyde. Målsettingen var å komme til A-sluttspillet, men dette resultatet hadde vi aldri drømt om, sier Myhren. Sluttresultatet på hele 17 skåringer, og kun to i eget nett, står det all respekt av.
-Nå blir det en ukes velfortjent treningsfri, skjønt disse jentene maser gjerne om å komme i gang igjen, smiler en litt sliten og svært stolt fotballtrener.