Med pil og bue


Akkerhaugen bueskytterklubb arrangerte Stjernestevne på Rolighetsmoen på Akkerhaugen sist helg. Tross heftig varme var det mange utøvre som spente buen på den store åpne sletta inne i skogen. Karen Anne Grindem

Jarle Flathus som er leder for bueskytterklubben, forteller at dette arrangementet er Norges største bueskytterstevne og at dette er det 30.stevne som klubben arrangerer.
-Vi er godt fornøyd med gjennomføringen, det var cirka 87 deltakere i går lørdag og det er vel 112 som deltar i dag søndag. Deltakerne er fra 10 år og oppover, de eldste er over sytti år. Det blir konkurrert i forskjellige klasser og vi har måttet dele bueskytterne i to puljer selv om banen er romslig, sier Jarle.

Ulikt utstyr
De proffe som deltar i Olympiske leker bruker buer med lite utstyr på, mens de som ikke er så drevene, må ha hjelp av flere finesser på buen for å få ting til å fungere. Deltakerne som bruker den enkle tradisjonelle trebuen med trepil, har også mindre avstand til blinken.
- Man trenger ikke å kjøpe pil å bue for å delta aktivt og trene bueskyting. Klubben låner bort utstyr til de som er medlemmer, sier den tideligere leder for klubben Johannes Akkerhaugen.

Kjendiser
Ed Eliasson fra USA var den eneste utenlandske deltakeren, men han er ingen hvem som helst innen denne sporten. Han har nemlig deltatt i OL flere ganger og deltok på sitt første stevne allerede i 1952.
- Dette er helt topp og hvilket vær dere har her i Norge. Bueskyting er en sport for alle aldre, det styrker hele kroppen og man blir i kjempeform. Ryggen har spesielt godt av denne form for trening og jeg kan anbefale alle å begynne med pil og bue, det er aldri for sent, sier Ed Eliasson. Matinus Grov som tilhører Akkerhaugen bueskytterklubb er også kjendis i denne sportsgrenen. Han har blant annet deltatt i OL der han har fikk en fjerde plass. Det var i alt sju deltakere fra arrangørklubben på Akkerhaugen.