Spiller håndball i sanden


Når håndballsesongen inne på parketten avsluttes, trer jentene fra USF ut og fortsetter den i sanden. Ulefoss er nemlig blant en av de få kommunene i Telemark som har et eget beach-håndball anlegg, og sist torsdag gikk den første av totalt fire ”samlingskvelder” av stabelen.

Alexander Nyheim Jenssen

Beach-håndball er en sport som minner veldig mye om vanlig håndball. Hvert lag stiller med syv spillere på banen, og vinneren er det laget som går seirende ut av begge omgangene. Vinner et lag den ene omgangen, men taper den andre, så er det første lag til å score i en slags ekstraomgang. Denne ”nye” sporten har gitt håndball interesserte muligheten til å kunne nyte varme sommerdager ute, på lik linje med fotballagene. 

To seiere
Flott vær, sommerstemning, musikk og kiosksalg gjorde at en stor del tilskuere hadde tatt turen ned for å få med seg Ulefoss jentene i aksjon.  Denne ”samlingskvelden” var den første av totalt fire, og det er de to beste lagene fra hver pulje som går videre til sluttspillet som spilles etter sommerferien. I den første kampen ble det en overbevisende seier over Bamble 2, og deretter var det Bamble 1 som skulle prøve seg mot Ulefoss jentene. Etter to spilte omganger var det uavgjort og det hele skulle avgjøres ved ”golden-goal”, hvor det laget som scorer først vinner. Etter bare noen få sekunder spilt var det Ulefoss som kunne juble høyest og smykke seg med totalt to seiere, begge over Bamble.

Et tap
I den siste kampen var det Hei som skulle prøve å sette en stopper for den til nå uberørte seiersrekken. Noe de også klarte. Fordi i den tredje og avsluttende kampen ble jentene fra Hei et nummer for store, men vi skal få revansj ved neste samling lover et optimistisk Ulefoss-lag. Vidar Høglid leder for USF håndball var den ansvarlige arrangøren for denne første samlingskvelden. Vi prøver å lage noe som folk skal få lyst til å komme på. Musikk, kiosk og det ”bestilte” finværet gjorde at denne kvelden ble veldig vellykket ikke bare for spillerne, men også for tilskuerne.  Det ble jo heller ikke så dårlig med tanke på resultatene, men vi kommer helt sikkert sterkere tilbake.