Helt utrolig USF!

Med bare noen få dagers mellomrom har USF sikret seg to nye seire i 3. divisjon. Attpå til på bortebane. Sist fredag ble LSF slått 6-3. Mandag var det Pors II som måtte bite i kunstgresset på egen stadion.

Børre Berg Jacobsen

Jeg er rett og slett imponert, sier en av USF`s hovedtrenere, Øyvind Thorstensen. – Alt går på skinner for tiden, men det er likevel et lite men alvorlig men. Vi slipper inn for mange mål og det er vi nødt til å gjøre noe med. På den andre siden scorer vi mange mål, og hadde det ikke vært for akkurat det hadde situasjonen vært helt annerledes. Uansett med syv seire og kun et tap på åtte kamper bare må man være svært fornøyd. Vi ligger à poeng med Skarphedin og kun tre bak Odd Grenland II og det alene sier at vi har gjort en kanonsesong når fem kamper gjenstår før ferien.

Hadde kontroll
I kampen mot LSF ledet USF med 4-1, noe som skulle tilsi at laget fra Ulefoss lett burde kontrollert inn.
- I og med den solide ledelsen burde vi ha punktert den kampen, sier Thorstensen. – Når det ikke skjedde var det fordi vi slapp dem helt unødvendig inn igjen i kampen. To ganger, et på straffe, førte til at det plutselig sto 4-3 da det gjensto omkring 25 minutter av kampen. At vi likevel maktet å putte på to mål på slutten viser at moralen i laget er upåklagelig. Jeg følte at vi hadde full kontroll, men det er klart man blir noe usikker når vi ble opphentet slik vi ble. Det var for øvrig Håvard Øygarden (3), Espen Jensen og Mohammed Mobarak (2) som scoret målene i en kamp som ble sett av 50 tilskuere.

Råsterkt
Med bare to dagers hvile var det Pors II som fikk besøk av det fremadstormende laget fra Ulefoss.
Det å slå Pors på en heller dårlig kunstgressbane ser jeg på som råsterkt, sier Thorstensen. – Det er ikke bare enkelt å skifte fra naturlig gress til kunstgress, men også det makter det unge laget vårt på en utmerket måte. Jeg må nok si at vi ble stående litt med lua i hånda i visse perioder, men nok en gang var lagmoralen upåklagelig. Etter å ha fått et mål mot oss tidlig begynte vi å ta over, og det var fullt fortjent at Håvard Øygarden scoret etter 38 minutter. Så var det igjen Pors som fikk ballen bak Tom Roar Jensen rett etter pause. Det virket faktisk som en inspirasjon på en måte, for etter 64 minutter var Jon Vegard Løvgren frempå og reduserte til 2-2. Det skal sies at Pors fikk en spiller utvist, men slikt hører med til gamet. At Løvgren scoret sitt andre for dagen og dermed ble matchvinner etter 81 minutter var kort og godt en kjempebragd.

Skryt
Mange har latt seg imponere av det unge USF laget. Ikke minst fordi så godt som samtlige spillere er fra Ulefoss.
Vi får høre det hele tiden når vi er ute, sier Thorstensen. – Det er altså ikke bare Kjapp som rekrutterer unge spillere fra eget distrikt. Mange journalister, trenere og lagledere har påpekt at det er utrolig bra å makte det vi har gjort, og det er selvsagt hyggelige tilbakemeldinger å få, avslutter Thorstensen.
Neste kamp for USF blir mot Sannidal hjemme førstkommende fredag. Deretter venter Tollnes, Odd Grenland II og Notodden II. Muligens kan det også bli snakk om å møte Kjapp hjemme 2. juli, altså før ferien, men det er ikke spikret ennå.