Blid bryggevert på Ulefoss

Ulefoss Gjestebrygge har fått ny driver, og allerede på nasjonaldagen åpner stedet for sesongen.

Britt Eriksen

Etter at Nome kommune i april averterte etter en ny driver, kom det inn to søknader. Ulefossgutten Cato Johnsen fikk i forrige uke tilbudet, og har nå overtatt driften av den kommunale gjestebrygga på Ulefoss.

Til midnatt
-Svaret fra kommunen kom lovlig sent, men vi skal stå på slik at vi kan åpne gjestebrygga til 17. mai, lover Cato. For resten av sesongen vil han satse på utvidet åpningstid og hyggelige bryggearrangementer for lokalbefolkning og turister.
-Her skal det være åpent fra halv ni om morgenen og til midnatt hver dag. Det betyr at de ”sjøfarende” kan få ferske rundstykker, baguetter, eller en frokosttallerken på morgenen. For øvrig serverer vi en enkel gatekjøkkenmeny, kioskvarer, is, brus og kanskje noen kaker, forteller han. Gjestebrygga har bevilling for servering av øl og vin.
Fra før driver den hyggelige verten Kalde Kjelle Kafé på Ringsevja, hvor han i hovedsak vil være selv. Til å betjene gjestebrygga gjennom sesongen har han ansatt to voksne damer.

Brygge-hygge
Lunde Trekkspillklubb er allerede invitert til å underholde noen kvelder på gjestebrygga.
-Det skaper god stemning, mener Cato som heller ikke glemmer ungdommen.
-Vi skal få til arrangementer som passer for både de over og under 18 år. Skikkelig fest med levende musikk, lover han.

Lokalbefolkningen
-Jeg synes lokalbefolkningen og båtfolket som kommer til Ulefoss fortjener et slikt tilbud, sier han om bakgrunnen for at han la inn sin søknad.
-Det er fint for turistene å se at det skjer noe her på Ulefoss. Nome skal jo være en turistkommune, og da er det viktig å legge det til rette slik at de ikke bare kjører forbi. Dette er et utrolig fint sted, og jeg tror folk setter pris på at jeg prøver å skape litt aktivitet. Også vil jeg gjerne skryte litt av ungdommen. De er kjempegreie og hjelper til å holde det ryddig rundt Kalde Kjelle, smiler han.