Fire nye smittetilfeller er meldt lørdag kveld

Lørdag melder smitteteamet i Nome at ytterligere fire personer har testet positivt for covid-19.  Én av de syke bor på institusjon. 


Tor Espen Simonsen 

Disse fire kommer på toppen av de fire sykdomstilfelle som ble registrert i starten av uka. 11 personer har testet positivt for korona de siste to ukene. 

Slik er gruppen sammensatt
Lørdag opplyses det at de nye tilfellene i Nome fordeler seg på denne måten: 

- To av de som nå er bekreftet syke, var allerede definert som nærkontakter, og det er derfor ikke behov for smittesporing. De to er satt i isolasjon.

- Én er bosatt og oppholder seg i annen kommune, men er folkeregistrert i Nome. Smittesporingsteam i denne kommune er varslet.

Den siste positiv er bosatt på institusjon i Nome. Men også denne personen var allerede definert som nærkontakt og har vært i karantene. Ifølge kommunen betyr det at smittevernhensyn er tatt, og det skal ikke være nye nærkontakter blant personer som er tilknyttet institusjonen.

Sårbare pasienter 
Torsdag oppsummert Kanalen korona-situasjonen i Nome. Da var status at syv personer var syke, mens 14 satt i karantene. Mange av de 14 avventet naturlig nok svar på prøver, og flere har lørdag fått konstatert covid-19. 

Før første gang er det også påvist smitte på en institusjon i Nome. Kommuneoverlege Kristin Sekse opplyste til Kanalen på torsdag at ingen av de som da hadde testet positivt var i noen av risikogruppene. Men hun bekreftet at det kunne være sårbare pasientgrupper blant de som satt i karantene. 
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok