Hotelltur til ROBEK

Hele kommunestyret i Nome skal innlosjeres på hotell i Vrådal 12. og 13. januar. –Det blir en hotelltur til ROBEK, mener tidligere folkevalgt Jan Sigurd Fiskodde.
Jan sigurd fiskodde

Si nei: Jan Sigurd Fiskodde mener politikerne i Nome bør si nei takk til Vrådal-turen og holde seg hjemme

Tor Espen Simonsen 

-Dette er en bli-kjent-tur som inkluderer opplæring av de folkevalgte, noe jeg forstår at man må ha. Men jeg forstår ikke hvorfor man ikke kan få dette til i egen kommune, sier Fiskodde som tidligere har representert FrP i kommunestyret.

-Nå tar man egentlig med seg kommunens penger ut av kommunen, tordner han, og legger til at utflukten rimer svært dårlig med at politikerne nettopp har vedtatt et budsjett der eiendomsskatten økes til det maksimale, og flere stillinger kuttes i skole, helse og kultur.

-Jeg må si jeg reagerer på Vrådal-turen, som fremstår som råflott når det nettopp er gjort store innskrenkninger

LES OGSÅ: Tidligere ansatte starter opp ny produksjon i Istrail Ulefoss' gamle lokaler 

Strammere tider nå
Også for fire år siden, da Jan Sigurd Fiskodde var fersk folkevalgte, dro kommunestyret og administrasjonen på en lignende tur til Morgedal.

-Jeg ble hjemme den gang, med samme begrunnelse som nå. Også da måtte kommunen spare penger, men den økonomiske situasjonen i Nome er enda strammere i 2016, konstaterer Fiskodde.

-Mener du at politikerne i Nome burde takke nei til hotellturen?

-Skal man ha opplæring, kan man like gjerne ha dette i Nome. Også da må man betale for tapt arbeidsfortjeneste og møtegodtgjørelse, men man slipper hotellovernatting og reise. Dessuten blir pengene brukt i lokalsamfunnet. Nå har saken kommet så langt at det ikke er mulig å avbestille, men jeg håper politikerne er såpass voksne og ansvarsbevisste at de takker nei til å delta.

LES OGSÅ: Forhandlerne er enige om lokalisering - Bø får rådhuset ved en sammenslåing

Tur til 100 tusen
Prisen på Nome kommunestyres hotelltur er budsjettert til 100 tusen kroner.

Uten Vrådal-turen kunne politikerne eksempelvis droppet sparetiltaket som innebar at ungdomslederens stilling ble redusert fra 80 til 50 prosent. Som Kanalens lesere er kjent med, lyttet ikke lokalpolitikerne til ungdommens bønn om å skåne denne stillingen og ungdomskuttet ble begrunnet med pengemangel.

Varaordfører Hans Jørgensen (H) sier til Kanalen at opplæringsseminaret er viktig, og understreker at det betyr mye å få med så mange som mulig av politikerne – både erfarne og uerfarne. I år er det 18 ferske folkevalgte i Nome.

-Jeg forstår at noen kan reagere på dette, og temaet ble nøye vurderte i budsjettforhandlingene. Vi valgte likevel å gjøre dette, fordi det er viktig at representantene blir kjent med hverandre tidlig i perioden. Det er også et viktig poeng at det nye kommunestyret nå består av svært mange ferske politikere.

Jørgensen legger til at man har slike kurs hvert år, og at det i forrige valgperiode var dårlig oppmøte da kursene ble avholdt i Nome.

-Særlig i starten av perioden er det viktig å lage et opplegg der så mange som mulig deltar, sier Jørgensen. Han legger også til at Nome har valgt det billigste hotellalternativet i Telemark.

Denne saken sto opprinnelig på trykk i torsdagens papirutgave av Kanalen. Bli abonnent for å få med deg hva som skjer i ditt nærområde. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok