Her kan du gå på ski i Nome

Endelig kom snøen, vil nok skifolket si i dag. Kanalen har vært i kontakt med USF og Skade for å kartlegge hvordan det står til med løyper og skiføre. Sjekk hvor du kan gå på ski her.
Skileik Lunde 10 årige fellesbilde

Illustrasjon: Barn og skientusiaster gleder seg nok over at det har falt snø i løpet av helgen. Sjekk hvordan det står til med løypene her.  

Tor Espen Simonsen/Jon Harald Aspheim  

Bjørn Sandbakken i USFs skigruppe rapporterte til Kanalen direkte fra Hollatjenndalen mandag formiddag. 


Flotte forhold
Stavsjørunden ble pakket i løpet av søndagen, og det er kjørt spor innover på Heia fra Briskemyr.

-Her jeg står nå, ved Hollatjenndalen, er det gode løyper, cirka 25 centimeter snø og jeg går i fine spor som ble kjørt opp i søndag. Det er ikke vått noe sted og det ser veldig flott ut innover, forteller Bjørn Sandbakken.

Lysløypa på Moen er også kjørt opp.

USFs løypemannskaper har besluttet at lysløypa skal prioriteres og kjøres opp aller først ved nysnø.

LES OGSÅ: Kritiserer kommunestyrets hotelltur til Vrådal 

Skimuligheter i Lunde
Idrettslaget Skade kjørte opp lysløypa på Sagamoen, samt løypa på Drangedalsheia, i løpet av søndagen.

Løypegruppa, ved Jo Grindkåsa, forteller at det er benyttet snøscooter i første omgang, før løypemaskinen blir tatt frem fra lagring på Teglverket i løpet av mandagen.

-Utover uka skal alle «by-pass» og sløyfer i lysløypa også kjøres opp, det samme gjelder løypenettet uten lys innover Landsmarka. Hvis forholdene tillater det, skal løypa ned til Texaco og på Skoejordene også kjøres opp, forteller Jo Grindkåsa.

Leder i skigruppa, Merethe S. Bjerva, forteller at det første klubbrennet i 2016 går av stabelen onsdag 20. januar i Lysløypa på Sagamoen.

LES OGSÅ: Ulefoss Skap AS gir åtte nye arbeidsplasser 

Klart onsdag 
Helgen Idrettslag har ikke løypene klare foreløpig, men opplyser til Kanalen at lysløypa vil være pakket slik at det går an å gjennomføre Lyscupen med ski på beina førstkommende onsdag. 

Inn mot weekenden regner man også med å pakke turløypa – Tønnestulen. Men den tørre snøen skaper visse utfordringer i Helgen. 

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok