Viser ved kanalen er reddet

Nå blir det jubileumsfest: Viser ved kanalen er reddet, og nå gjøres det klart for jubileumsfestival 17. og 18. juni. (arkivbilde: Viser ved kanalen 2015)

Fylkets hovedutvalg for kultur gir Viser ved kanalen 125 tusen i arrangementstilskudd. – Åh, dette var fantastisk moro, er festivalsjef Arnt Johan Opheims umiddelbare reaksjon. 

Hege Dorholt

Etter det Kanalen erfarer, legger APs gruppeleder, Tone Berge Hansen, i dag fram et forslag på vegne av koalisjonen (AP, SV, KrF og Rødt). Visefestivalen gis der et tilskudd i henhold til søknaden på 125 tusen kroner. Rådmannens innstilling var i utgangspunktet på 65 tusen.

LES OGSÅ: Kiwi Ulefoss gir 10-14 ny arbeidsplasser  

Satte arbeidet på vent
I fylkeskommunens budsjett for 2016 ble det foreslåtte storkuttet i tilskudd til arrangementer reversert, men ingen ville i høst gi lovnader om at Viser ved kanalen fikk støtte. For en tid tilbake fikk festivalen også bekreftet at den statlige støtten fra Norsk kulturråd på 150 tusen er kuttet til 100 tusen kroner.

Visegeneral Opheim uttrykte i desember bekymring for arrangementets fremtid og satte arbeidet med 20-årsjubileet på vent. Nå forteller han at inspirasjonen er tilbake.

- Nå er det bare å gutse på, for å lage et godt jubileumsprogram. Det er utrolig deilig at vi kan legge denne uroen bak oss, og konsentrerer oss om booking av artister og planlegging, sier Opheim.


Artikkelen fortsetter under annonsen
sluseslitern nettann skalliggeisaken2

-Betyr enormt mye
Opheim legger ikke skjul på at det har vært en frustrerende tid, men uttrykker stor takknemlighet for all støtte og hjelp.

LES MER: TV2 sender direkte fra Kanalrennet i Lunde 

-Nå har vi fått 100 tusen kroner i støtte av Sparebankstiftelsen, for å styrke festivalen i jubileumsåret. I tillegg har vi litt penger på bok, som vi ønsker å bruke. Vi ønsker å lage et tilbud, som gir folk lyst til å komme, og det er det vi skal fokusere på nå, understreker han.

Han trekker fram ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, som en uvurderlig støttespiller.

-Hun har vært utrolig positiv, og vi er takknemlig for den hjelpen hun har bidratt med opp mot fylkeskommunen.

Opheim sier at både pengestøtten og signaleffekten dette gir betyr enormt mye for visefestivalens framtid og posisjon.

-Det må være lov å si, at det fryder meg at våre argumenter har blitt hørt, og nå gleder vi oss til feiringen 17. og 18. juni, avslutter han.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok