Con-Form en del av positiv Telemark-trend

Det totale mediebildet har tegnet mørke skyer over norsk industri, men i Telemark er virkeligheten en annen.

Hege Dorholt

Mens de oljeavhengige sliter er den konkurranseutsatte produksjonen preget av stor optimisme. Con-Form i Lunde er én av bedriftene hvor pilene peker oppover.

2016 tegner til å bli et bra år for foretaket. I fjor omsatte betongprodusenten for over 40 millioner og nå er ordrebøkene fullskrevet fram til sommeren.

LES OGSÅ: Nå leverer Drangedal Sparebank banktjenester på Krøsset 

-Det ser veldig bra ut. Vi har faktisk hatt problemer med å produsere nok i første kvartal, og vært nødt til å kjøpe en del elementer, sier avdelingsleder Bjørn Einar Røraas. Ifølge regiondirektør i NHO, Nikolai Boye, stemmer dette godt med tendensen ellers i fylket.

-Optimismen er stor. Vi gjorde en undersøkelse blant næringslivslederne i Telemark i siste kvartal av 2015. Der kom det fram at næringen ser positivt på framtiden. Den konkurranseutsatte industrien går bra, slår han fast.

LES OGSÅ: Kommunestyret sa nei til Midt-Telemark, mot seks stemmer 

Sårbare for raske endringer
Men selv om utsiktene er gode, finnes det også store utfordringer.

I Con-Form har effekten av de siste årenes forbedringsarbeid nådd maksimal effekt, og bedriften ligger på grensen til det som kanskje kan kalles et luksusproblem.

-Vi klarer ikke å øke mer nå og har nesten problemer med å produsere nok til å dekke etterspørselen internt, forteller produksjonssjefen.

I tillegg snur markedet vel dig fort. Hvis et byggeprosjekt forsinkes eller stopper opp, får fabrikken et hull i produksjonen og ringvirkningene kommer nesten umiddelbart.

-Der er vi sårbare, men når det er sagt har vi kun hatt tre perioder med små permiteringer, siden oppstarten, sier produksjonssjef Halvor Grindkåsa.

Dette er kun et utdrag av en større artikkel du kan lese i torsdagens papirutgave av Kanalen. 

Du kan også lese artikkelen i sin helhet i vår eAvis.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok