Ekstremt glatt - la bilen stå hvis du kan

Torsdag morgen: Det er ekstremt glatt på veiene i området. Fylkesveg 359 er speilblank etter regnet som har kommet i morgentimene, og det meldes om flere ulykker. Ulykker også på Riksveg 36. 

Tor Espen Simonsen 

UP klokken 09.30: Rv359 mellom Bø og Lunde fremstår nå som en skøytebane.

Journalisten kjørte så å si i kolonne på Lannavegen i dag tidlig, og Stoadalen er i øyeblikket svært utfordrende. Bilistene tar det med ro og det dannes lange køer. 

Mellom Lunde og Bø melder politiet at det er kaos og mange biler trenger berging.

** Politiet melder klokken kl 09.15 at en lastebil og to personbiler har kollidert i Nomevegen v/avkjøringen til Nomehallen. Politiet er på vei dit.

La bilen stå 
Kanalen oppfordrer folk til å la bilen stå i øyeblikket - i hvert fall på fylkesvegene og sidevegene. 

Alle tilgjengelige mannskaper ute
Jostein Eriksrød i Statens Vegvesen varsler at de ekstremt vanskelige kjøreforholdene vil vare frem imot klokken 14.00 torsdag. Etter det er det meldt bedre vær.

Entreprenøren har alt av tilgjengelig utstyr ute for å strø og salte, og nå klokken 09.50 er en saltbil på vei langs fylkesvegen 359 mellom Bø og Lunde, sier Eriksrød

Et uhell med maskineriet skal være årsaken til at saltingen ikke har kommet i gang tidligere, men det har vært strøbil ute på veiene i natt. Også de andre fylkesveiene i Nome blir nå strødd.

Problemet er værtypen, med regn som fryser på bakken.

Ta det med ro
-Man kan kjøre med strøbil nesten hele tiden uten at det hjelper, sanden absorberes i isen og forsvinner, sier Eriksrød.

-Slik som i dag er forholdene helt ekstreme. Vi har hatt to-tre lignende tilfeller tidligere i vinter, men det er verre i dag siden det skal fortsette å regne frem til ett-to-tiden. I øyeblikket er strøbiler og saltbiler ute på fylkesvegene - også i Nome, legger Eriksrød til.

Han oppfordrer bilistene til å ta det med ro.
-Vi forstår godt at folk er frustrerte, vi er like frustrerte selv.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok