Aslak får konkurrere i Europa

Mandag formiddag ble skiskytteresset Aslak Nenseter tatt ut på laget som skal gå B-verdenscup i Finland i neste uke. Dermed får Sannes-gutten oppfylt sesongens store mål: Å konkurrere i Europa med det norske flagget på brystet.

Tor Espen Simonsen

Kanalen snakket med Nenseter kun kort tid etter at han selv hadde fått gladmeldingen fra forbundet.

-Dette er bare helt rått, utbrøt utøveren da vi slo på tråden.

-Jeg hadde en mistanke om at det ville gå veien, etter at jeg gikk bra i helgen, sier han videre.

Sesongmål
Helgens andreplass i Norgescupen var nok til at forbundet ikke lenger kunne se bort fra den blide skiskytteren.

I tidligere intervjuer med Kanalen har Nenseter flere ganger understreket at sesongmålet er å få konkurrere i Europa.

Finland fra torsdag til søndag
IBU-cupen - bedre kjent som B-verdenscupen - er en internasjonal konkurranse for løpere som ligger hakket bak de ordinære verdenscupene.

Norge har seks plasser til disse konkurransene, der vår egen Nenseter nå altså inngår. Gruppen som skal konkurrere i Kontiolahti i Finland fra 2. til 5. mars, beskrives derfor som de neste beste utøverne i Norge, rett under landslaget.

Går alle distanser
Kontiolahti er den syvende og nest siste runden med B-verdenscup i 2016/17-sesongen. Og dersom Nenseter gjør det bra her, vil han også kvalifisere seg for det aller siste rennet i Estland.

-Jeg skal gå alle tre distanser, både normalen, sprinten og jaktstarten. Det blir rått! Dette har vært målet i vinter, og nå har jeg klart det, sier en glad og lettet Nenseter.

-Jeg har levert bra resultater to ganger siden forrige uttak, og vist at jeg er med helt i toppen. Denne gangen kunne de ikke gå utenom meg, sier han.

-Topp 10 er mulig
Nivået i B-verdenscupen er langt høyere enn det utøverne som går Norgescup er vant til, og mange sterke løpere fra land som Norge, Tyskland og Russland kjemper om pallplassene.

Selv sier Nenseter at en plassering inne blant de 10 beste er mulig. Men en plass blant de 15-20 beste kan være nok til å få et nytt forsøk allerede helgen etter i Estland.

-Det er mange gode med, og mange som har gjort mye bra. Han som slo meg med 26 sekunder i Stjørdal i helgen, har vært på pallen og vunnet B-verdenscupen i år. Topp 10 er mulig, og da er jeg veldig fornøyd. Men topp 15-20 er absolutt ikke dårlig det heller, sier Aslak Nenseter.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok