Skades jenter 15 mot topplassering

Skades håndballjenter troner på toppen av tabellen med bare få kamper igjen av sesongen. -Treningsvillige jenter som har det gøy med håndball, er forklaringen ifølge trener Håvard Fredly.

Hege Dorholt

Torsdag møtte J15-laget Gjerpen 2 i Lundehallen, og det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta med seg poengene i kampen. Det ble nok en klar seier til lundejentene med hele 27-11 mot gjestene fra Skien. Og det har vært kalassifre gjennom store deler av årets sesong.

Med 15 kamper spilt står Skade med 13 seiere og to tap. Det gir 26 poeng, en målforskjell på imponerende 345 – 239 og klar gruppeledelse i andredivisjon.

LES OGSÅ: Vil USF, Skade og Helgen IL samarbeide om snøkanaoner på Sagamoen? 

Godt sammensatt lag
Håvard Fredly har trent jentene i flere år, og har i år fått med seg Trine Amundsen på trenersiden. Han mener det er flere forklaringer på de gode resultatene.

-Sammensetningen av laget er veldig bra. Det er ei gruppe på 16 spillere som er født fra 2001 til 2003. Fire av jentene rager rundt 180 centimeter over bakken mens andre er teknisk gode og kjappe i beina. I tillegg er to av spillerne keivhendte, smiler treneren.

Mange av spillerne har også lang fartstid i gamet og har spilt siden 7-årsalder. Fredly skryter av jentenes treningsvillighet.

-De jobber med stor iver og målbevissthet på trening, samtidig som de har det mye moro med håndballen. Det at de er mange i gruppa gjør også at det blir bra. Flere av jentene på laget får god kamptrening gjennom å spille på flere lag. Et par av spillerne som har fylt 16 er med på damelaget, mens mange av de yngre spiller på 14-årslaget.

LES MER: Tøff sesong for Skades damelag 

Moro å spille mot nabolagene
Kaptein Ingerid Hartveit (16) er enig i trenerens suksessanalyse og beskriver et godt håndballmiljø.

-Vi har et lag med bra samspill og mange jevngode spillere som spiller opp hverandre, så alle får til mye på banen. Selv er hun inne i sin 10. sesong på håndballbanen og har også fått mye spilletid på seniorlaget denne sesongen.

-Det er selvsagt motiverende å få prøve seg der. Samtidig er det gøy at 15-årslaget møter både Ulefoss og Skarphedin i sin gruppe, og det er jo selvsagt ekstra moro å vinne mot naboene.

LES MER: Kommunen planlegger 20 funkisleiligheter i Nye Vassås, men velforeningen er svært skeptisk  

Ønsker tettere samarbeid
I fjor trente laget sammen med Ulefoss, da Lundehallen ble renovert.

-Vi satte stor pris på samarbeidet med USF, og jentene ble godt kjent med hverandre. Vi har trent litt sammen med Skarphedins 15-årslag også, og MidtTelemark har helt klart en bra gjeng på dette alderstrinnet, forteller trener Fredly. Han drømmer om et enda tettere håndballsamarbeid i midtfylket.

-Frafall er et problem og det blir ofte få spillere i hvert alderstrinn. Kanskje kunne vi fått til mer sammen i Skade, USF og Skarphedin og holdt interessen oppe med et bedre tilbud for de som ønsker å spille håndball. Jeg håper i hvert fall vi kan få til noe på sikt. Enn så lenge ser det ut til at Skade trekker det lengste strået i 15-åringenes andredivisjon. Med én seier i de tre siste kampene er førsteplassen sikret. I kveld spiller jentene bortekamp mot serietoer Stokke.

LES OGSÅ: Nye drivere på Munken, Europris til Ulefoss, Jafs Lunde drives videre, Folkestien blir vinteråpen, Aslak Nenseters internasjonale debut 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok