Har knust en rekke vindusruter med klinkekule-våpen

Omfanget av ruteknusingen i Ulefoss sentrum brer nå om seg. Men i natt fikk politiet fatt i tre personer de mistenker kan ha noe med saken å gjøre.

Kristian Karlsen/Tor Espen Simonsen 

Saken der flere vinduer er knust ved at klinkekuler er skutt med enten sprettert eller et paintball-gevær, kan være løst.  

Natt til tirsdag ble det skutt mot vinduene til Ringsevja 5 og 22, samt andreetasje på Ulefoss Auto. Senere er det oppdaget en rekke nye tilfeller. Blant annet er et vindu i biblioteket ødelagt, og Holla Historielag har fått et vindu gjennomboret i sitt klubbhus på Krøsset.

I går ble det meldt om skyting på Svenseid. 

Da Kanalen var på Krøsset for å ta bilder, fant vi en klinkekule som fortsatt lå i vindusrammen. 

Saken fortsetter under 


Samtlige av de knust vinduene vi har sett har hull som kan passe med størrelsen på en klinkekule, og stort sett er det bare ytterglassene som er ødelagt. Det kan tyde på at gjerningspersonen(e) har benyttet en form for sprettert eller et softgun-lignende våpen. 

Stoppet bil i natt
Det ble også gjort funn av klinkekuler på utsiden av en av de andre bygningene som er berørt.

Natt til i dag fikk politiet et gjennombrudd i saken. 
-Klokken 02.19 stoppet politiet en bil med tre unge menn utenfor Ulefoss. I bilen fant politiet paintballutstyr og mistenker at de har skutt mot et vindu i Nordbygdavegen i Lunde tidligere på natta. Natt til tirsdag denne uken var det også tre tilfeller av at noen hadde skutt hull i vinduer på Ulefoss. Politiet ser en sammenheng i disse sakene. De tre ble avhørt i natt og deretter løslatt, opplyser politiet som fortsatt ber om tips i saken.  

Voldsom kraft
I hovedsak har hærverket gått utover næringsbygg og hus der det ikke bor mennesker. Men folks hjem er også berørt. 

Cato Nordh ved Ulefoss Auto synes situasjonen er både skremmende og trist.

-Foreldrene mine bor i andreetasje der et prosjektil har knust ytterglasset på vinduet, og når jeg ser hvilken kraft som har vært i sving er det jo litt skremmende. Vinduet er et nytt, herdet og isolert glass på sju millimeter og det skal en voldsom kraft til for å lage et slikt hull, sier Nordh og legger til:

-Dette er hva man kan kalle skikkelige pøbelstreker, så jeg håper de skyldige skjønner alvoret.

Tar saken alvorlig

-Dette er mer enn bare guttestreker. Her er det skutt mot vinduer der det bor mennesker. Denne saken vil vi til bunns i, opplyser operasjonsleder Terje Pedersen i politiet i Telemark.

Ingen sammenheng
Ifølge politiet er det ingen sammenheng mellom stedene det er utført hærverk på, og alt ser ut til å være tilfeldig. Mest sannsynlig er ugjerningen utført fra en bil. Politiet prioriterer saken og opplyser at gatene i Ulefoss vil bli ekstra patruljert i nettene fremover.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok