Store ødeleggelser på Riksveg 36

Kraftig nedbør tirsdag ettermiddag og kveld førte til at flere bekker og sideelver flommet over i Nome. Veier ble stengt og Søvebekken flommet over Riksveg 36 på Ulefoss. Fylkesvegen mot Drangedal er fortsatt stengt. 

Tor Espen Simonsen

**Kanalen oppdaterer denne artikkelen jevnlig hvis det skjer noe nytt (siste oppdatering: Onsdag kl. 10.30). 

Se flere bilder nedeover i saken. 

Da Kanalen var på Vesthagen klokken 20.15 var deler av høyre kjørefelt (i retning Skien) oversvømt i et lengre parti. Vannet dekket begge felt på ett punkt. Onsdag morgen er det lysregulering og manuell dirigering gjennom Vesthagen på grunn av flommens ødeleggelser. 

Mellom Årnes og Ytre Stranda i Sauherad er riksveg 36 stengt, og anbefalt omkjøring skjer via fylkesveg 359.

I Lunde er Fylkesveg 109 mot Drangedal stengt på strekningen Nås - Kjeldal. Statens vegvesen melder at årsaken er oversvømmelse og at omkjøring er skiltet.

**Kanalen var oppe ved Vesthagen klokken 21.00. Vannet er på vei tilbake etter at naboer har bistått kommunen i å rydde unna gjenstander som har sperret vannføringen i Søvebekken. To søppeldunker som var tatt av vannmassene hadde trolig kilt seg fast og ledet vannet ut på hovedveien. 

**OPPDATERING kl 22.35:
Riksveg 36 ved Vesthagen er fortsatt delvis oversvømt som følge av at Søvebegge går utover sine bredder (se bilde nedenfor fra klokken 22.30)

**OPPDATERING kl 23.15: Situasjonen har ikke bedre seg på Riksvegen på Ulefoss og det er svært vanskelig å ta seg frem. Det er skiltet "flom" på streknignen fra 23-tiden i kveld og det pågår dirigering. Vær også obs på at mange skuelystne oppsøker Vesthagen og at mange tar bilder fra bilene. Pass opp - og la bilen stå hvis mulig. 

**OPPDATERING ONSAG kl 10.30: Resultatet av Søvebekkens herjinger er at deler av Riksveg 36 ved Jegerservice er vasket bort. Se bildet nedenfor.  


Her fra krysset inn mot Ulefoss sentrum. 


Artikkelen fortsetter under bilde fra Vesthagen kl. 22.30 tirsdag kveld. 


Artikkelen fortsetter under bildet

Flommer over riksvegen: Vannet flommer over riksvegen ved krysset inn til Midt-Telemark Energi/Febakke klokken 21.00 tirsdag kveld. 

Stor flomfare
Tjenesten Flom- og jordskredvarsel har rangert flomfaren i Nome som "kategori tre" - det høyeste nivået.

-De største nedbørsmengdene ventes i Telemark og Vestfold, hvor særlig små og mellomstore vassdrag forventes å kunne få oransje nivå (kategori tre, journ), lyder meldingen. 

Varslingen er nedjustert til kategori to i morgen og én på onsdag. Det meldes også om skredfare i kategori to gjeldende for tirsdag.

Samtidig melder Yr.no at regnet skal gi seg i løpet av kvelden. 

NVE melder foreløpig ikke om fare for flom i Telemarkskanalen. Varslingen tilsier i kveld økende og "stor vannføring", nivået under det man regner som flom. 


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok