Og snøkaos ble det... - saken oppdateres

Kanalen.no skrev i går at det kunne bli snøkaos med opp mot 30 centimeter snø i Nome natt til tirsdag. Morgentimene har vært preget av svært vanskelige kjøreforhold, flere trafikkulykker og strømstans. 


Tor Espen Simonsen 

Oppdatering ONSDAG 17. januar kl. 08.00: Midt-Telemark Energi opplyser at alle kunder har fått tilbake strømmen.  

Oppdatering kl. 16.45: Siste driftsmelding fra Midt-Telemark Energi viser at det fortsatt er store problemer med eltilførselen i Nome.
-Det er fortsatt strømløst på Reshjemheia, hele Lifjell, Dalsvatn, Dalen, Tveiten, Uvdal, Landsmarka, deler av Eidsbygda, Ytre Helgen, Flåbygd, Namløs til Helgen, Omnes fra Nesmoen, Oterkjær, Fosse, Tveitankroken, Eie og Dagsrud. Det forventes at strømmen er tilbake ca kl 20.00 på Dagsrud og Eie, skriver MTE. 

Oppdatering kl. 13.40: Det er store problemer med strømmen i Holla-området, og MTE varsler at nettet kan være ustabilt gjennom hele dagen. 
Oppdatering kl. 11.35: Strømmen er tilbake i Lunde og på Ulefoss. Andre deler av kommunen er fortsatt strømløse.  
NB: Oppdatering kl. 10.25: Hele Midt-Telemark er nå uten strøm - ifølge MTE skal strømmen være tilbake cirka kl 11.00. 

Kanalen var nylig i kontakt med en abonnent i Flåbygd som opplyser at strømmen er borte. Siden mange i dette området er forsynt med eget drikkevann via elektriske vannpumper står folk også uten vann i springen. 

Midt-Telemark Energi opplyser klokken 09.30 at det er flere strømbrudd i Nome. Blant annet Uvdal, Tveiten, Ytre Helgen og Flåbygd (begge sider).

-I tillegg er nå Landsmarka og deler av Eidsbygda uten strøm. Resten av områdene er vi ute for å søke etter feil, så her er det uvisst når strømmen er tilbake. I Helgen har det skjedd flere feil, usikkert når strømmen er tilbake her også. Alt disponibelt mannskap er ute, opplyser Midt-Telemark Energi. 

Nå klokken 10.05 forsvant strømmen på Ulefoss og også Kanalens redaksjon er rammet. 

Politiet melder også klokken 10.00 at Riksveg 36 er stengt i retning Nome ved Geiteryggen. 

Vi oppdaterer - hvis vi får tilgang på internett og strøm. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok