Savner fortsatt sauer

På Heisholt ble én sau drept og ett lam skadet av det som trolig var en løsbikkje tidligere i uka. Fortsatt er tre-fire dyr savnet, opplyser Nome Videregående, avdeling Søve.

Tor Espen Simonsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statens naturoppsyn ved rovviltkontakt Stein Gunnar Clemensen sier det mest sannsynlig er en hund som har drept én sau og skadet ett lam på Heisholt. Det skadde lammet ble senere avlivet av Nome viltnemd.

Sauene tilhører Nome videregående skole avdeling Søve, og rektor der, Marit Hoven, opplyste onsdag at tre sauer og syv lam var savnet.

Fredag sier gårdsbestyrer på Søve, Nils-Ole Gilde, til Kanalen at flere av dyra har kommet til rette i god behold. Men tre til fire sauer er fortsatt på avveie. Skolen har folk ute i området på søk.


     FAKSIMILE: Kanalen 28.06.18

-Respekter båndtvangen
Den døde sauen ble oppdaget av ansatte ved skolen som har oppsyn med dyra, tirsdag ettermiddag. Kadaveret lå da like innenfor innhegningen der sauene går på beite. Det betyr mest sannsynlig  at en løshunden har tatt seg over gjerdet og gått til angrep.

Ber om tips
-Jeg ønsker å gå ut med en oppfordring til alle hundeiere om å respektere båndtvangen, sier rektor Hoven, som betegner hendelsen som tragisk.

Hun sier videre at skolen etterlyser tips fra publikum omkring de dyra som fortsatt er savnet.

Vil gjøre nye undersøkelser
Rovviltkontakt ved Statens naturoppsyn, Stein Gunnar Clemensen, sier til Kanalen at skadene på de to sauene vitner om et hundeangrep. Helt sikker er Clemensen imidlertid ikke når Kanalen spør om et ulveangrep kan utelukkes. Men etter å ha konfererte med Espen Marker i samme avdeling gjentar rovviltkontakten i Statens Naturoppsyn at det mest sannsynlig er en hund som står bak.

-Skadene tilsier at dette med stor sannsynlighet er hund, men vi må ta forbehold om at vi ennå ikke vet noe om de dyra som er savnet. Hvis noen av disse viser seg også å være angrepet vil vi gjøre nye undersøkelser, sier Clemensen.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok