Gledelig økning i båttrafikken

Årets fritidsbåtsesong er på hell og tallenes tale viser en økning i båttrafikken gjennom Nome denne sommeren.

Hege Dorholt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Første del av sesongen viste en økning i fritidsbåttrafikken på 25 prosent fra i fjor.

-Utover juli så vi at det dabbet litt mer av og samlet lå vi før helgen på cirka seks prosent økning, forklarer daglig leder i Telemarkskanalen Steinar Arnt zen.

Dette utgjør nærmere 1300 båter totalt gjennom sommeren, men Arntzen understreker at sesongen ikke er over og at tallene kan bli justert når slusene stenges for året.

Kanalen i dag: Les om Bandaks snuoperasjon til 17 millioner kroner 

Større båter
Kanalsjefen betegner økningen som veldig god og tror ikke vi bør forvente så mye mer i årene som kommer.

-Vi ser jo at båtene generelt er større enn før, noe som gir en propp i systemet. Der vi før kunne sluse fem båter samtidig, får vi nå kanskje plass til to. Det går ut over tiden og begrenser selvsagt muligheten til en veldig stor økning i antall båter. Men vi er veldig fornøyd med årets sesong og glade for at aktiviteten på kanalen er stigende, sier han.

Arntzen forteller at slusemannskapet har gjort en formiddabel jobb og skryter særlig av ungdommen.

-De er våre ambassadører og vi får utelukkende positive tilbakemeldinger på jobben de gjør, sier han.

Kanalen i dag: Lunde får "ny" matbutikk 

-Veldig gledelig
-De siste årene har det vært mye snakk om at bobil har tatt over for båtturistene. Hvordan forklarer du da at antall slusinger likevel øker i år?

-Det stemmer nok det, men i år har helt sikkert været hatt stor betydning for båttrafikken. I tillegg har markedsføringen av kanalen og Telemark generelt vært veldig bra de siste årene. Det gode samarbeidet i turistnæringen og felles satsing der hjelper mye. TV-bilder fra Kanalrennet og andre arrangement i området har også helt klart hatt en effekt, mener Arntzen. Generelt observerer han at aktiviteten på og rundt Telemarkskanalen øker.

Kanalen i dag: Hard konkurranse på dagligvaremarkedet på Ulefoss - én butikk taper mye 

-Det er veldig gledelig. Vi ser resultat av mer fokus på padlemuligheter og andre aktiviteter i området. Nome og særlig Lunde med Kanalcampingen og satsing på bobiler er veldig viktig for den økningen. Vi er glade for alt som skjer også rundt slusene og langs kanalen. Alt er med å drar oss i riktig retning. Hele Telemark er attraktivt som turistmål og Telemarkskanalen er en viktig del av det.

Økt besøk også fra land
Pål Kleffelgård i Telemarkka nalen regionalpark har også tallene klare fra tellepunktene i Nome. På Lunde sluse øker antall besøk med 17,4 prosent. Det vil si 37 tusen passeringer. På Vrangfoss er økningen 4,3 prosent. Det tilsvarer 9000 besøkende i sommer.

-Vi har inntrykk av at sommeren har vært god langs kanalen og det er svært hyggelig å registrere en økning i besøk også fra land. Totalt er økningen på 16 prosent for våre tellepunkt, sier han.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok