Slusemarkedet: Med mat på agendaen

Søndag skal sluseparken fylles av salgsboder, publikum og aktiviteter. Og i år har Slusemarkedet invitert Bondelaget for å informere om utfordringene sommeren har skapt.

Hege Dorholt

Det har blitt en fast tradisjon at sluseparken i Lunde på sensommeren gjøres om til en stor markedsplass. Hvert år inntar cirka 50 utstillere parken med mat, husflid og andre produkter de ønsker å selge.

Lag og foreninger er også ofte og se og denne gang kommer Bondelaget til å være særlig synlig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen


Fokus på matproduksjon
-Mat er en viktig del av Slusemarkedet og derfor er vi også opptatt av våre lokale matprodusenter. Vi oppfordret Bondelaget til å stille opp for å informere om utfordringer knyttet til den varme og tørre sommeren, forteller Erling Rønnekleiv.

Og Bondelaget var selvsagt veldig positive til en slik idé og stiller med egen stand hvor både det lokale laget og Telemark Bondelag vil være på plass.

-Vi kommer til å ha fokus på viktigheten av norsk matproduksjon og at dette ikke er en selvfølge. Klimaendringer skaper nye vilkår for produksjonen og etter denne tørre sommeren er det både riktig og viktig for oss å bruke enhver anledning til å drive informasjonsarbeid. Derfor var det veldig lett å si ja til å være med på markedet, sier organisasjonssjef i Telemark Bondelag, Jan Thorsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen


-Miks av kommerst, sirkus og sosialt samvær

Slusemarkedet byr imidlertid på mer enn informasjon. Foreløpig er cirka 50 utstillere klare, men det er fortsatt mulig å melde seg på (NB! denne saken sto på trykk i Kanalen torsdag 16. august). I tillegg til å gjøre en god handel er markedet opptatt av å være en sosial møteplass.

-Den sosiale rammen er nesten det viktigste av alt for oss. Derfor kjører vi inn masse sitteplasser, hvor folk kan slå seg ned og spise, prate og kose seg utover dagen, sier Rønnekleiv.

De minste er også godt ivaretatt med aktiviteter i den nye hinderløypa og sirkus.

-Cirkus Sibylla har blitt et fast innslag hos oss og kommer for å underholde. I tillegg vil de holde sjongleringsverksted for barna. Slusemarkedet trekker et stort publikum og har opptil 1500 besøkende i løpet av markedsdagen. Flere utstillere har også valgt å komme tilbake år etter år. -Det er veldig moro. Jeg tror vi har funnet en fin miks av kommerst, sirkus og sosialt samvær, smiler Rønnekleiv.

Les også om Ulefossdagen 

Allsang på Slusa 
Senere på dagen inviteres det til Allsan på Slusa,og kirkeverke Mona Halsvik beskriver programmet som det beste hittil i arrangementets historie. 

Det er ingen tvil om at det kommer til å bli allsang i sluseamfiet førstkommende søndag. Alt fra ABBA til irske folkesanger, poplåter og viser står på programmet.

-Og i fjor fikk vi skrevet om «En solskinnsdag» som synges på Allsang på Grensen til en egen vri med slusa i fokus, forklarer Halsvik.

Det hele skal ledes av konferansier Karen Anne Braathen. Og på musikersiden er blant annet Tony Carey, Ola Ajer og korene Lunde Mini- og Barnegospel samt Lunde kammerkor og en rekke solister og musikere med.

Åpent for alle
Det er Lunde og Flåbygd sokneråd som arrangerer konserten. Og kirkevergen vil ikke ta noen ære for programmet. -Det er organist Frøydis Holte som står bak det meste. Hun har fått med mange og sydd sammen et flott program. Sekretær Anette S. Krøgli har tatt seg av markedsføringen. Siden 2011 har allsang-konserten stått på sommerprogrammet ved Lunde sluse. Og arrangementet er gratis og åpent for alle. I fjor trakk konserten cirka 400 publikummere, og håpet er minst like mange i år.

-Vi satser på at vi får fint vær, og vil nødig flytte konserten, men om det blir regn må vi flytte det til kirka på grunn av det tekniske utstyret, understreker Halsvik.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok