Ulefossdagen lover både kraft og drønn

Blant torgfrokost og annen underholdning på Ulefossdagen, vil det også drønne fra Olstad Racing. Tre ganger nordisk og norgesmester Hans Olaf Olstad viser frem sin dragracemotorsykkel.

Kristian Karlsen

Her er det bare å finne frem hørselvern.

Ulefossdagen har gjenoppstått og er på god vei tilbake til sine glansdager på 1990-tallet. Fjorårets motorsykkelshow trakk flere hundre tilskuere og arrangør Ulefoss handelsstand fortsetter i samme sjanger.

Nå stiller trippel nordisk- og norgesmester Hans Olaf Olstad med sin enorme motorsykkel med 1200 hestekrefter. Doningen brukes til å kjøre dragrace og kan komme opp i en toppfart på 400 kilometer i timen.

Sporten er en akselerasjonsøvelse mellom to motorsykler over en distanse på 201 og 402 meter.

Artikkelen fortsetter under bildet 


Anbefaler hørselvern
Dragracekongen fra Toten har ingen planer om å svi gummi på Ulefoss, for det har han rett og slett ikke lov til. Motorsykkelen drives nemlig på Nitro, som er flytende dynamitt.

-Jeg kommer til å gjøre et par oppstarter av motoren som er en spesiell prosess. Først startes den av hjelpemotorer og går på en bensinblanding. Når motoren er varm, sprøytes Nitro inn i forbrenningskamrene og da blir det fart på sakene. Nitro er rett og slett flytende dynamitt, så jeg anbefaler folk å ha med hørselvern til de minste, sier Olstad.

Olstad Racing som står for motorshowet, vil bruke en blanding av 30 prosent Nitro. Vanligvis brukes opp mot 85 prosent, men det er kun på Gardemoen at dette er lovlig i Norge.

Artikkelen fortsetter etter annonsen


Fullspekket Ulefossdag
Ulefossdagen byr imidlertid på mer motor ved Ulefoss MC-Klubb som skal på cruising Norsjø rundt, før de vender tilbake til torget for å vise frem kjøretøyer sammen med Veteranbilklubben.

Tidligere leder i Ulefoss Handelsstand og primus motor for Ulefossdagen, Joraand Stavåsen, lover full rulle.

-Vi lover fullt trøkk fra morgen til kveld. Så håper vi at butikkene også sitter igjen med noe, for det er jo litt av tanken bak arrangementet, selv om målet er at det skal skje noe, sier Joraand.

-Vi må jo bygge videre på alt det gode som skjer, så det blir jo Ulefossdagen også neste år. Vi hadde en stor stjerne i planene i år, men han kunne dessverre ikke denne gangen. Det gjør at vi satser på å få han på plass neste år.

Artikkelen fortsetter etter annonsen


Hvem kan slå Truls?
I tillegg til gratis frokost på torget og sang fra Amelia Flatland, vil det være lynsjakkturnering med tidligere norgesmester Espen Lie.

LES OGSÅ om Slusemarkedet i Lunde 

Ønsker du imidlertid en innføring i håndbak kan du få dette på Sky Fitness, der Ulefoss Atletklubb har oppvisning. Senere på dagen blir det håndbakkonkurranse på Reza Sportsbar, der publikum utfordres til å slå  norgesmester Truls Omland. Her vil det være live musikk på dagen med Hans Olav Kastodden, før bandet Smokie Sound entrer scenen på kvelden. Moen Gård har også livemusikk denne kvelden. Route 7 omtaler seg selv som et country-danseband fra Hallingdal.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok