Telemarkskanalen vurderer videoovervåkning

Daglig leder i Telemarkskanalen FKF, Steinar Arntzen, fortviler etter hærverk på foretakets utstyr ved Ulefoss dampskipsbrygge.


Hege Dorholt

Det var i forrige uke ansatte i Telemarkskanalen oppdaget at noen hadde tatt seg om bord i slepebåten Ørna, og en pælemaskin som ligger fortøyd ved brygga.

– Det dreier seg om innbrudd og skadeverk. Her er det brutt opp og ødelagt det som kan ødelegges. Det er rett og slett rent hærverk dette her, sier Arntzen og viser fram skadene.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

Viktig del av kanalhistorien
Motorkassen på den gamle pælemaskina er brutt opp og ødelagt. Ved siden av ligger rester av treverket, som er revet av. Om bord i Ørna er alt av instrumentpanel revet løs, og ledninger slitt av. Samtlige glass på de nautiske instrumentene er knust.

– Jeg vet ikke hvor stort skadeverket egentlig er. Her må vi få en takstmann til å se på alt sammen, forklarer Arntzen. Det som er sikkert er at slepebåten ikke lenger kan brukes.

– Ørna har vært i bruk helt til nå. Både båten og pælemaskina har tilhørt kanalen i alle år og er i tillegg til å være redskap, en viktig del av kanalhistorien. Det er viktig for oss å ta vare på slikt utstyr.

VÅR I ANMARSJ: Nå er det smeltetid i Nome

Annonse

Blir anmeldt
Det er ikke første gang kanalforetaket er utsatt for denne typen hærverk. I 2016 var Ørna utsatt for omfattende vandalisering. Den gang var det også spor etter forsøk på ildspåsettelse inne i båthuset.

– Hadde det enda vært noen verdier å ta med seg her, så kunne jeg forstått motivasjonen, men dette er bare for å ødelegge, konstaterer Arntzen. Nå ser han seg nødt til å ty til tiltak på brygga. Anlegget huser, i tillegg til kanalutstyret, også en del utstyr som tilhører Ulefoss bryggepark, samt båtplasser som Ulefoss båtforening leier.

HENG DEG PÅ: Få gratis nyhetsbrev fra Kanalen

– Vi har diskutert hva vil kan gjøre her. Vi ønsker at allmennheten skal ha tilgang til bryggeanlegget, og har derfor slått fra oss ideen om å gjerde inn området. Nå ser det ut som eneste løsning er videoovervåkning. Arntzen opplyser også at hærverket vil bli anmeldt til politiet.

Les hva lensmann mener om saken i Kanalens papiravis eller eAvis  

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok