Ingen restriksjoner på inn- og utreise fra Nome

Beredskapsgruppen i Nome kommune har i dag besluttet å ikke innføre reiserestriksjoner. Samtidig er det klart at Midt-Telemark kommune begrenser inn- og utreise fra utvalgte områder.

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret


Tor Espen Simonsen

Nome og Midt-Telemark kommuner har valgt ulike løsninger etter råd fra sin felles kommuneoverlege, Kristin Sekse. Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret sier imidlertid at dette med inn- og utreise vurderes fortløpende.

I Bø og Sauherad gjelder det begrensningen for fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Innlandet, Vestland og Trøndelag. Reisende herfra blir ilagt hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst. Enn så lenge er et slik tiltak altså ikke gjeldende i Nome.  

Slutt på smågodt
I mandagens beredskapsmøte ble det dessuten bestemt å forby salg av smågodt i dagligvarebutikkene i Nome, på linje med det mange andre kommuner har gjort de siste dagene.

Helsestasjonen for barn stenges, og det er innført nye regler for å unngå at ansatte på Nome Helsesenter blir smittet. Det betyr at det er nøye kontroll med hvem som får komme og gå på helsesenteret.

Ingen bekreftet smittet
Fortsatt har ingen innbyggere i Nome avlagt positiv prøve på koronaviruset. Gjennom helgen og i løpet av mandag har flere svar tikket inn, og samtlige har altså vært negative. Samtidig er det strenge regler for hvem som kan få testet seg, noe som innebærer at det er umulig å si hvor mange i befolkningen som faktisk er smittet.

Du kan lese mer om faren for mørketall og reglene for prøvetaking her.Ingen utfordringer for helse og omsorg

Kanalen har i dag publisert en artikkel som viser at skolenes opplegg for hjemmeundervisning har kommet opp og gå. Det skal heller ikke være utfordringer i den lokale helse- og omsorgssektoren nå. Det betyr at antallet helsepersonell som er tatt ut av tjeneste, enten på grunn av sykdom eller mistanke om sykdom, foreløpig ligger på et lavt nivå.

- Det er ikke meldt om problemer i helse og omsorg, og det er ganske klart at vi i Nome ikke har møtt den store utfordringen ennå, sier ordfører Bjørg Tveito Lundefaret.

Hun rapporterer også at innføringen av regler og restriksjoner i helsesektoren ser ut til å gå etter planen. I tillegg har det vært stor respons på kommunens etterlysning av helsepersonell med ledig kapasitet.

- Det er betryggende, dersom vi får en mer krevende situasjon i tiden fremover, sier Tveito Lundefaret.

Samarbeider om å hjelpe 
Nome nærmiljøsentral går sammen med Nome Kommune og Nome Røde Kors om å oppfordre alle som kan bidra med frivillig innsats på forskjellige nivåer til å registrere seg.

- Dette for å få en oversikt på hvem som kan være med og gi en hjelpende hånd nå i denne ekstraordinære situasjonen vi er inne i, sier Solbjørg Holter i Nome nærmiljøsentral. 

- Mange kjenner noen som sitter i karantene eller som trenger en hjelpende hånd i denne stund. Så bli med på dugnaden, oppfordrer Holter. Frivillige kan registrere seg her


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok