Formannskapet gir Nye Kampen pub klarsignal

Kanalen skrev i dag at kommuneoverlegen sier nei til at Nye Kampen pub på Ulefoss kan åpne dørene, til tross for at slike tilatelser gis i nabokommunene. 


Tor Espen Simonsen 

Mens utesteder over hele landet igjen tapper øl til sine kunder, fikk Nye Kampen pub denne uken blankt nei fra kommuneoverlegen og krisestaben i Nome. Begrunnelsen er manglende matservering.

Som kjent har Nye Kampen Pub og Ulefoss Mathus, som begge ligger på Ringsevja i Ulefoss sentrum, samme eier og driver. Pubgjestene kan derfor få matlevering fra Ulefoss Mathus.

Revurderte sitt standpunkt 
I nabokommunen Skien har kommuneoverlegen dessuten en helt annen opplevelse av de nasjonale reglene. Her kan puber som i utgangspunktet ikke servere mat, holde åpent dersom de gjør en avtale med et cateringfirma. Ifølge avisa TA gjelder denne reglen i Skien: «Dersom virksomheten ikke har eget kjøkken, må maten leveres fra cateringfirma eller et annet spisested.»

Formelt sett er det krisestaben i Nome, etter råd fra kommuneoverlegen, som har sagt nei til at puben kan åpne dørene. I krisestaben sitter blant annet ordføreren. 

Kanalens arbeid med saken resulterte i at ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (AP) revurderte sitt standpunkt. Det ble deretter tatt initiativ til at kommunedirektøren (rådmannen) skulle utarbeide en sak til politisk behandling, og et ekstraordinært møte i formannskapet ble satt opp torsdag klokken 14.00.Kan åpne fredag 
I innstilling fra kommunedirektøren står dette:

- Kampen pub kan gjenåpne med virkning fra fredag 15.5.20 kl. 15:00.
Det settes som vilkår at det er et tilbud om servering av mat som kan nytes på stedet og at nasjonale bestemmelser for å hindre smittespredning følges.


Et enstemmig politikerkorps støtter kommunedirektørens anbefaling. Dermed kan Nye Kampen pub åpne dørene på fredag, så fremt alle andre krav til smitteverntiltak er oppfylt. 

Du kan lese hele saken i dagen Kanalen her 

I samme møte ble det i tillegg slått fast at Lunde vandrerhjem får avholde quiz med alkoholservering den 29. mai, samt at sanitæranlegg, kjøkken og andre fellesrom på campingplasser og gjestehavner kan åpnes.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok