8. klasse i Lunde er satt i karantene etter nytt koronatilfelle

Alle elevene i 8. klasse ved Lunde 10-årige er satt i karantene, mens 9. og 10. trinn får hjemmeundervisning torsdag og fredag. 12 lærere skal være satt i karantene, det samme gjelder et av fotballagene til Nome fotball. 

Lunde 10-årige, ungdomstrinnet.

Tor Espen Simonsen 

SISTE NYTT: Her kan du lese nå testresultatene fra de som sitter i karantene trolig foreligger.

(Artikkelen er oppdatert gjennom onsdagen). 

Totalt er 61 personer i Nome satt i karantene fra og med onsdag. I tillegg er 60 elever pålagt hjemmeundervisning ut uka. 

Helseapparatet i Nome er ikke kjent med smittekilden. Alle nærkontakter til den smittede må testes for viruset, og det er derfor usikkert hvor stort omfang saken kan få. 

- Samtlige berørte blir kontaktet av kommunens smittesporingsteam, og vil bli testet så snart som råd for å avklare smittesituasjonen. Det er uklart hvor smitten kom fra, sier kommuneoverlege Kristin Sekse i en uttalelse. 

Det er nå bare to skoledager igjen før høstferien starter, og den gjenværende undervisningen skal foregå digitalt for ungdomstrinnet i Lunde.

Karantene for fotballspillere
Kanalen forstår også at smittetilfellet kan få konsekvenser for den aldersbestemte fotballen i Nome. Leder i Nome fotball, Inge Gregersen, opplyste tidlig onsdag at han ennå ikke var kontaktet av kommunen om saken. 

- Berørte lærere, samt alle som var på trening på Nome fotball G13 mandag 21.09.20, blir også satt i karantene i samme tidsrom, heter det i en pressemelding fra kommunen onsdag ettermiddag. 

Nome kommune meldte onsdag morgen at én person er bekreftet smittet av Covid-19. Smittesporing er igangsatt, het det i meldingen.

Kommuneoverlege Kristin Sekse har ikke vært tilgjengelig for kommentarer til saken. Helsesjef i Nome, Ellen Moen, opplyste samtidig at hun ikke visste mer enn det som sto i den første meldingen.

Helsesjef i Nome, Ellen Moen

96 elever er berørt 
Nå kan altså Kanalen melde at den positive korona-prøven har medført at 61 personer er satt i karantene og at hele ungdomstrinn på skolen i Lunde er sendt hjem. 

Rektor ved Lunde 10-årige skole, Renate Mentzoni Aaraas, opplyser at ungdomstrinnet har 96 elever. Alle disse er altså rammet av smitteverntiltakene som er innført i Nome onsdag. I tillegg kommer  fotballspillerne på Nomes G13-lag, der det er spillere fra både Ulefoss og Lunde. 

8. trinn har 36 elever, mens ytterligere 13 spillere fra fotballaget og 12 lærere er i karantene. 

Tidligere på dagene ble det kjent at to nye personer i Midt-Telemark kommune (Bø/Sauherad) har testet positivt. Også i Grenland har det vært flere slike meldinger de siste dagene.

Renate Mentzoni AaraasALLE SOM ER BERØRT, BLIR KONTAKTA AV KOMMUNEN
1. Blir du ikke kontaktet, kan du leve som normalt.
2. Det er kun de som blir kontaktet og bekreftet som nærkontakter, som er i karantene. Familiemedlemmer og de som er i samme husstand som elever eller lærerne, er ikke i karantene, og kan gå på jobb og skole som normalt.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok