Fire av prøvesvarene har kommet

Onsdag ble 61 personer satt i karantene og regnet som nærkontakt av en koronasmittet i Nome. Nå har fire nye prøvesvar kommet.


Tor Espen Simonsen

Oppdatering: Alle prøvesvarene har nå kommet. Les alt her

Den smittede er elev ved 8. klasse i Lunde og spiller på ett av Nome fotballs lag. Både medelever, lærere og lagkamerater måtte i karantene. Fra torsdag morgen ble de 61 berørte bedt om å teste seg ved Nome helsesenter.

Ukjent smittevei
Nome kommunes smittesporingsteam meldte senere at prøvesvarene trolig vil foreligge i løpet av fredagen. Det betyr at vi snart får svar på om dette dreier seg om et avgrenset koronatilfelle, eller om vi kan stå overfor et lokalt utbrudd.

Tidligere har ni personer fått påvist Covid-19 i Nome, men for første gang har vi en sak der smittekilden er ukjent. Så lenge det ikke foreligger en oversiktlig smittevei, vil testsvarene fra torsdag være viktige for å få oversikt over situasjonen.

De fleste husker Ødegaard
Et søsken av den smittede 13-årigen i Nome er elev ved Skien videregående skole, der en klasse måtte ut i karantene. Torsdag kveld meldte Varden at vgs-eleven fra Nome har avlagt negativ prøve og er friskmeldt. 

Kanalen er ikke kjent med om den smittede i Nome er testet mer enn én gang, og redaksjonen har sendt en henvendelse til kommuneoverlege Kristin Sekse, der vi spør om en «falsk positiv» prøve kan utelukkes. «Falsk positiv» er et kjent fenomen, som mange forbinder med fotballspilleren Martin Ødegaard. Han testet som kjent først positivt for Covid-19 før en ny prøve slo fast at han var frisk.

Fredag morgen opplyser ordfører Bjørg Tveito Lundefaret at Nome har mottatt fire prøveresultater, som alle er negative.

- Vi håper at resten av svarene kommer i løpet av dagen, sier Lundefaret til avisa.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok