Ansatt i hjemmetjenesten er smittet av covid-19

En ansatt i hjemmetjenesten i Nome har testet positivt for covid-19. Ni brukere og flere kolleger er satt i karantene. 

Kommuneoverlege Kristin Sekse


Tor Espen Simonsen

- Den ansatte har gjort alt riktig, sier kommuneoverlege Kristin Sekse. 

Alle berørte, både ansatte og brukere som er definert som nærkontakter, er eller er i ferd med å bli varslet, opplyser Nome kommune i en pressemelding lørdag klokken 17.15. 

Informasjonen kommer rundt fem timer etter at kommunen først opplyste om et nytt tilfelle av korona i Nome

- Det vi frykter aller mest 

Smitte inn på omsorgsinstitusjoner eller i andre avdelinger som yter tjenester til eldre og syke, anses som noe av det mest alvorlige. Eldre og personer med underliggende helseplager er regnet som de mest kritiske risikogruppene for covid-19-sykdommen. 

- Det er dette vi frykter aller mest, og det er alvorlig når vi får smitte inn i helsetjenesten. Men vi håper å ha kontroll på situasjonen, og de ansatte er flinke til å holde seg hjemme og teste seg ved sykdom. I dette tilfellet har systemet fungert, her har vedkommende gjort alt riktig, sier Sekse til Kanalen.

Den ansatte i hjemmetjenesten holdt seg borte fra jobb og testet seg da hen utviklet symptomer som er forenlige med korona. 

Mellom 13 og 15 nærkontakter 
Arbeidet med smittesporingen tar utgangspunkt i alle kontakter den syke har hatt to dager før symptomene oppstod. Dette har medført at ni brukere av hjemmetjenesten og fire til seks kolleger nå regnes som nærkontakter og er satt i karantene. De mellom 13 og 15 berørte vil bli testet i løpet av kort tid. 

Sammenheng mellom sakene 
Samtidig er det klart at det kan være en forbindelse mellom de to siste smittetilfellene i Nome. Ifølge kommuneoverlege Kristin Sekse ble lørdagens smittede oppgitt som nærkontakt til arbeidsinnvandreren som avla positiv prøve torsdag. 

Torsdag ble det kjent at en utenlandsk arbeider hadde utviklet koronasymptomer etter ankomst til Norge. Den første meldingen sa at vedkommende bodde sammen med én annen person, som var satt i karantene som nærkontakt. Kort tid etter ble det oppdaget at det fantes flere nærkontakter, og en ny runde med smittesporing ble igangsatt. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok