Vil ikke si hvem som kjøper Teglverket i Lunde

Den store industrieiendommen på over 100 mål, rett utenfor Lunde sentrum, blir solgt.

Teglverket i Lunde er i ferd med å skifte eier. Hvem kjøperen er holdes foreløpig hemmelig. (Foto: Foto Telemark, Britt Eriksen/Fritt fall foto og design)

Tor Espen Simonsen

Nedlagte Bratsberg Teglverk har ligget ute for salg på Finn.no med en prisantydning på 6,7 millioner kroner i rundt to uker. Det har vært god interesse fra markedet, sier megler Rune Tveiten i Q4 Næringsmegling AS.

Torsdag ble salgsannonsen oppdatert med påskriften «bud akseptert». 

Svar i neste uke
Tveiten ønsker ikke å kommentere hvem som står bak budet som nå er akseptert av eier Wienerberger AS. Han vil heller ikke si hva prisen endte på. Men han bekrefter at det ikke har vært en budkrig i forkant av det aksepterte tilbudet.

Ifølge Tveiten er kontrakten ennå ikke signert, og det venter noen avklaringer før salget formelt blir gjennomført. Trolig skjer ikke dette før i neste uke, og det er først da megleren kan gå ut med informasjon om kjøper og kjøpesum.

At det kommer nye eiere på plass vil ikke medføre endringer for de bedriftene som i dag er leietakere på deler av eiendommen. Avtalene videreføres på samme betingelser som i dag, sier megleren. Wienerberger AS kommer også til å videreføre sin lagervirksomhet i bygget i flere år fremover. 

Rune Tveiten

- Det er ikke oss
Som mange vet har en lokal investorgruppe med Nome Investeringsselskap AS i spissen arbeidet for å overta eierskapet. Prosessen har pågått i over ett år, men kom altså ikke i mål:

- Det er ikke vi som har kjøpt, sier Aslak Fjeld. Han er styreleder i gruppen som kaller seg Spire og Gro AS.

Spire og Gro AS har brukt rundt 500 tusen kroner på prosjektet, som har hatt som hovedformål å skaffe til veie investorer og potensielle leietakere til en ny næringshage på tomta. Nome kommune har blant annet sagt ja til å samle teknisk etats utestyrke i næringshagen.

Fjeld sier videre at han håper den ukjente kjøperen vil bidra til at det skapes nye arbeidsplasser i de gamle industrilokalene.

For en uke siden skrev Kanalen også at Nome kommune er i dialog med en eiendomsutvikler som er interessert i å bygge boliger på en del av teglverkstomta. Dette gjelder området som ligger på motsatt side av jernbanen, og som grenser opp mot boligene i Tyrivegen. Feltet er merket med rødt oppe til høyre i bildet til artikkelen.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok