- Kan ikke la sammenslåing ligge

- Vi kan ikke la saken om kommunesammenslåing i Midt-Telemark ligge i neste valgperiode, sier Høyres ordførerkandidat Egil Stokken.Tor Espen Simonsen

Synet på kommunesammenslåing er et av de store temaene som skiller de politiske partiene i Nome. Det er lite nytt i at SP verken vil ha sammenslåing eller ta saken opp til ny debatt de neste fire årene. Nome AP er mer splittet i saken, men også Bjørg Tveito Lundefaret har sagt at teamet må ligge dødt i kommende valgperiode.

Hør Kanalens valgpodcast: Ordførerduellen 2019 

Høyre har hastverk
Samtidig sier FrP og Høyre det stikk motsatte. Begge de borgerlige partiene går inn for sammenslåing, så fort som mulig. FrP sier også at Nome kan splittes opp, slik at Holla går til Skien og Lunde til Bø/Sauherad – hvis det er det innbyggerne ønsker i en folkeavstemming.

Egil Stokken og Høyre nøyer seg med Midt-Telemark, og mener Nome bør ha hastverk med å hekte seg på Bø og Sauherad. De økonomiske virkemidlene, eller lokkemidlene i kommunereformen, er de samme som i 2016. - Valgkampen i Nome er preget av at partiene ønsker det samme, partiprogrammene er til forveksling like. Men for å oppnå noe må man ha penger, sier Egil Stokken.

- Situasjonen er den at de økonomiske utfordringene fremover er formidable. I og med at situasjonen er slik, må vi tenke nytt og annerledes, og se på dette med Midt-Telemark som et alternativ. Det er en veldig viktig sak for oss i Nome Høyre. Det å tro at staten skal komme med mer penger til Nome, er utopisk. Da må vi gjøre noe selv.

- Økonomisk sett er det ingen dans på roser for Bø/Sauherad heller, selv om de slås sammen. Er du sikker på at Nome kommer bedre ut med sammenslåing?

- Det er ingen enkel løsning. Men det å samarbeide har aldri vært galt. Nome, Bø og Sauherad er så komplementære at det ligger veldig fint til rette. Sammen kan vi få til mer i Midt-Telemark, der vi i dag prøver å lykkes på hvert vårt sted med alt fra reiseliv til boligbygging og næring. Bare se hvor vellykket samarbeidet om PPT, MTBR og landbruk har vært. Diskusjonen om hvor rådhuset skal ligge, mener jeg egentlig er uinteressant, og noe som kun har symbolverdi.

Vi samarbeide med alle
I dagens Kanalen kan du lese at både AP og SP nå sier at et samarbeid med FrP og De Kristne ikke er aktuelt etter valget. Nome Høyre vil imidlertid ikke avvise et slikt samarbeid. - Det handler om å få igjennom mest mulig av vår politikk. Vi vil sondere alle muligheter.

Selv om en del partier har en del utfordrende standpunkter som kan være vanskelig å svelge, er vi villige til å forhandle med alle og ikke slå hånden av noen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok