David topper for Nome KRF

Nome KrF stiller liste ved høstens valg, opplyser lokallagsleder Unni Madsen. Toppkandidaten flyttet nylig til Ulefoss med kone og fem (!) barn.


Tor Espen Simonsen

Det har vært noe usikkerhet rundt KrF etter at ordførerkandidat ved forrige korsvei, Stian Refsdal, varslet at han gir seg. Men lokallagsleder Unni Madsen feier nå all tvil til side, og garanterer at partiets liste blir å finne i valgavlukket i september.

Hør Kanalens valgpodcast: Ordførerduellen 2019 

Fra 1,5 til åtte år
Toppkandidaten er klar: David Isaksen, som flyttet til Nome og Ulefoss så seint som i desember, har takket ja. 33-åringen er opprinnelig fra Siljan, men flyttet til Nome via Bø, der han arbeider som universitetslektor.

Isaksen kom heller ikke alene til Nome. Familien på syv er i ferd med å «bo seg inn» drømmehuset på Ulefoss. Barneflokken på fem fordeler seg i alder fra 1,5 til åtte år.

Fembarnsfaren har ingen tidligere erfaring fra folkevalgte verv, og er relativt fersk i KrF.

- Jeg har alltid stemt KrF, men jeg har studert flere år utlandet, og var derfor ikke med i KrFU. I voksen alder lot jeg meg inspirere av Knut Arild Hareide, og meldte meg inn i partiet av den grunn, forteller Isaksen.

Under høstens intense regjeringsdiskusjoner i KrF, ble Isaksen pekt ut som en av Bø KrFs årsmøtedelegater for «rød side». Det betyr at han ble stående på den tapende siden i spørsmålet om regjeringsdeltakelse. Det var også på Telemark KrFs ekstraordinære årsmøte at Isaksens kom i dialog med delegater fra lokallaget i Nome, som i sin tur ledet til at han blir partiets ordførerkandidat i september. Isaksen valgte å bli værende i partiet som ikke lenger har Hareide som sjef, og mener det er mulig å utrette mye på det lokale plan.

- Akkurat i spørsmålet om regjeringsdeltakelse var jeg på Hareide-siden, og mente det var viktig å demme opp for FrP. Men politisk er jeg nok sentrum/høyre-orientert, sier Isaksen. Før jul sto KrFs valg på riksplan altså mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Men: I Nome samarbeider KrF både med Høyre og Arbeiderpartiet, i den såkalte storkoalisjonen. Det må vel bety at Isaksen har fått det som plommen i egget…


Nome KrF: - Flere må få oppdage høyere utdanning

Ungdata-undersøkelsen viser at andelen unge i Nome som ser for seg høyere utdanning, er betydelig lavere enn ellers i landet.


Dette er ett av områdene hvor Nome-ungdommen har utpekt seg over flere år. KrFs toppkandidat, David Isaksen, mener det er trist. Som folkevalgt ønsker han å legge til rette for at Nome videregående skole styrker kontakten med Universitetet i SørØst (USN).

Isaksen jobber selv ved universitetets avdeling i Bø. Ifølge undersøkelser han selv har foretatt, er videregående skoler i Vestfold flinkere til å kontakte universitetet. Han sier også at kontakten med Nome vgs har vært liten.

Kan gå y-veien
- Hos USN er det mulig for de videregående skolene å få tilrettelagt fagdager, der elevene kostnadsfritt gis undervisning innafor de feltene de er nysgjerrige på. Men det har vært liten interesse for dette fra den videregående skolen i Nome, sier Isaksen som ønsker bedre dialog dersom han blir valgt inn i kommunestyret.

- Gjennom Nome videregående er det mulig å ta allmenn påbygning og gå y-veien for å ta høyere utdanning. Vi trenger et initiativ for å gjøre universitetsutdanning til et mulig alternativ for flere ungdommer fra Nome, sier KrF’eren.

Ingen fjern drøm
USN har dessuten egne opplegg for ungdomsskolene, og kan besøke grunnskolen i Nome ved interesse. Dette tror Isaksen kan være ett av flere tiltak som kan endre Ungdata-statistikken.

- Når vi har et universitet så nært oss, er det en bortkastet mulighet å ikke bruke det. Det å gi unge kjennskap om den forskningen som foregår her, handler også om å vise ungdommen at høyere utdanning ikke er en fjern drøm som bare går i oppfyllelse for andre. USN har blant annet natur- og miljøfag og en entreprenørskapslinje, som passer godt til en del av linjene som tilbys på den videregående skolen på Søve og i Lunde.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok