Kullmila: En stor dugnadsgjeng står bak det solide arbeidet med fremstilling av trekull etter eldgamle tradisjoner. 700 sekker regner Holla historielag å få ut av kullmila.
Topp kvalitet: Erling Susaas og Gunleik Aspheim er strålende fornøyd med resultatet og lover trekull av ypperste kvalitet.
Eget milebrygg: Birger Bergland viser her frem den hjemmelagde ølen som han selv pryder etiketten på. Hjemmebrygget er kun i 100 eksemplarer og er av typen «stout».
Pakker sekker: Øyvind Thorstensen pakker her kull i sekker før det skal ut for salg. Dugnadsgjengen regner med at de vil komme opp i et antall på 700 sekker, før mila er tom.

I dag kan du få kjøpt det unike trekullet

Kun sjarmøretappen gjenstår for kullmila på Skedsmoen. Anlegget for å fremstille trekull er åpnet opp og det edle trekullet skal være av ypperste kvalitet. Allerede torsdag legges det ut for salg.

Publisert Sist oppdatert

Over 1000 arbeidstimer har gått med i prosessen for å fremstille trekull etter gammel oppskrift. 20-30 mann har deltatt i prosjektet som startet på sensommeren 2021 i regi av Holla historielag.

Kjære leser!

For å fortsette må du ha et abonnement og være innlogget.

Har du ikke abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS